Nog heel even en dan begint de herfst weer. De temperaturen gaan flink omlaag en dat wordt in de daaropvolgende winter natuurlijk alleen nog maar erger. Dat betekent uiteraard dat je goed voorbereid moet zijn op wat er komen gaat. Bijvoorbeeld door te zorgen voor voldoende dikke kleding. Ook het huis moet echter winterklaar gemaakt worden. Bijvoorbeeld door te checken of de isolatie nog goed is en of het dak niet lek is. Daarnaast is het goed om eens te kijken naar de cv-ketel. Juist de periode waarin het kouder wordt, is namelijk ideaal om flink wat geld te besparen door het terugdringen van het energieverbruik. Hoe precies? Dat vertellen we je hieronder.

Onderhoud huidige cv-ketel

Alleen al door de huidige cv-ketel die u gebruikt te laten onderhouden, kunt er voor zorgen dat deze een stuk effectiever werkt. Hoewel sommige mensen dat zelf kunnen, is het verstandiger om ervoor te kiezen een vakman in te schakelen. Na verloop van tijd wordt onderhoud namelijk erg belangrijk voor de cv-ketel. Dat komt omdat er zich behoorlijk veel stof verzameld in de cv-ketel. Daardoor gaat deze steeds minder goed functioneren. Dat is echter niet het enige wat er mis kan zijn. Wanneer je al langere tijd van dezelfde cv-ketel gebruik maakt, kan het ook gebeuren dat bepaalde onderdelen gaan slijten of zelfs beschadigd raken. Wanneer er dus een storing ontstaat, kan het zomaar daardoor komen. Door regelmatig de ketel na te laten kijken en onderdelen tijdig te vervangen kun je dit eenvoudig voorkomen. Wanneer je er voor kiest om een vakman de cv-ketel helemaal na te laten lopen, kijkt deze natuurlijk ook naar de verschillende onderdelen. Zo kunnen deze op tijd worden vervangen indien dat nodig is.

Nieuwe cv-ketel aanschaffen

Naast het onderhoud van de cv-ketel kun je er ook voor kiezen om een nieuwe cv-ketel aan te schaffen. De meeste specialisten raden aan om eens in de zoveel jaar ervoor te kiezen om de cv-ketel te laten vervangen. Ten eerste komt dat omdat er na een paar jaar meestal weer ontwikkelingen zijn waardoor er ketels zijn ontwikkeld die een stuk zuiniger zijn. Daardoor bespaar je flink. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer je nu nog een losse cv-ketel met losse boiler hebt. De overstap naar een combiketel bespaart je dan flink veel geld omdat je zowel bespaart op de onderhoudskosten als op het verbruik. Daarnaast gaat de oude ketel na verloop van tijd toch gebreken vertonen en dat kan heel vervelend zijn in het najaar of de winter.

Laat je altijd adviseren

Of je er nu voor kiest om een nieuwe cv-ketel aan te schaffen of de huidige te laten onderhouden, het is in alle gevallen verstandig om een vakman in te schakelen. Deze kan je namelijk een uitgebreid advies geven. Ook als je een nieuwe cv-ketel wilt gaan kopen is dat verstandig. Een specialist kan kijken welke ketel voor jouw situatie het meest geschikt is en op welke wijze je op de lange termijn het meeste geld kunt besparen. Bovendien is een beetje advies natuurlijk nooit weg. Bijvoorbeeld over hoe je de ketel het beste kunt gebruiken om zoveel mogelijk geld te besparen. Dat geldt natuurlijk in de winter nog veel meer dan in de zomer. Daarom is juist het najaar en de winter dé ideale periode om LoodgieterAlkmaar072 in te schakelen die je een advies kan geven over de ketel. Overigens kun je ook behoorlijk wat geld besparen door slim en effectief gebruik te maken van warm water. Denk daarbij bijvoorbeeld over de manier waarop je de verwarming gebruikt en hoe lang er gedoucht wordt.