Een CV ketel heeft, indien op de juiste manieren onderhouden, een technische levensduur tussen de 12 en 15 jaar. Het vervangen zal dus alleen plaats moeten vinden indien er dringende redenen hiervoor zijn. Schakel hierbij wel een loodgieter met spoed in zodat de vervanging op deskundige wijze zal plaatsvinden.

Nieuwe ketels bieden veel meer voordelen

De techniek staat niet stil en dit geldt natuurlijk ook op het gebied van verwarmingsinstallaties. Bij nieuwe installaties wordt er een veel hoger rendement gehaald uit de verbruikte energie. Dit vertaalt zich in een lagere rekening. De besparingen zorgen ervoor dat de investering binnen enkele jaren is terugverdiend. Een voorbeeld hiervan zijn de beschikbare HR- en VR- ketels. Deze hoog rendement ketels vereisen wel de nodige professionele installatie.

Met het plaatsen van een nieuwe ketel neemt ook de waarde van het huis toe. Dit kan van belang zijn voor gevallen waar men het huis van de hand wil doen. Het vervangen kan ook direct plaats vinden indien je van plan bent het huis te verbouwen. Door de oude ketel te vervangen kan je besparen op de installatiekosten en kan de verbouwing op maat zijn met de nieuwe ketel. Ook zal de nieuwe ketel in staat zijn de benodigde verwarming te leveren, vooral wanneer er sprake is van een uitbreiding van het huis.

Maar de installatie van een nieuwe ketel kan ook gebeuren met het oog op toekomstige verbouwingen van het huis. Hierdoor zal je bij een toekomstige verbouwing geen rekening meer hoeven te houden met het vervangen van de CV ketel. De nodige onkosten voor één keer zullen dus lager uitvallen.

Een nieuwe ketel verhoogd het woongenot aanzienlijk

Omdat nieuwe ketels de benodigde warmte ook veel sneller kunnen leveren hoef je dus niet meer zo lang te wachten om een behaaglijk verwarmde huis te hebben. Ingeval van combinatieketels beschik je dus ook over veel meer warm water waardoor je eindelijk ook eens die lange douche kan nemen. Mocht iemand ook nog eens warm water gebruiken in een andere ruimte, zal je dat nauwelijks merken tijdens het douchen.

Bij moderne ketels is het zelfs mogelijk, al dan niet in combinatie met een slimme thermostaat, de verwarming op afstand met gebruikmaking van je mobieltje in te stellen.

Het vervangen van een oude CV ketel is dus zeker een duurzame investering waarmee je het uitgegeven geld weer terugverdient door de lagere energierekening. Ook het verhoogt woongenot en stijging van de waarde van het huis kunnen doorslaggevend zijn.