Besparen is natuurlijk altijd fijn. Wanneer je er in slaagt om op je vaste lasten te besparen, houd je namelijk behoorlijk wat geld over. En met het geld dat je overhoudt, kun je weer andere leuke dingen doen. Gelukkig zijn er tal van dingen waar je op kunt besparen. Denk bijvoorbeeld aan de energie in huis. Door hier zuinig mee om te gaan, bespaar je niet alleen flink wat geld maar ben je ook nog eens bewust met het milieu bezig. Voor de meeste mensen is het feit dat je flink wat geld bespaart echter de belangrijkste reden om energie te besparen. Gelukkig is het ook helemaal niet moeilijk om geld te besparen. Er zijn namelijk tal van handige tips die je daarbij helpen. Maar welke tips zijn er nu beter dan de tips die je van een echte vakman krijgt? Wij hebben de drie beste tips van specialisten voor je verzameld. Deze bespreken we hieronder!

Kies de juiste ketel

Er zijn tal van verschillende cv-ketels beschikbaar. De keuze voor een ketel heeft behoorlijk veel invloed op de hoeveelheid energie die je kunt besparen. Het is daarom verstandig om een weloverwogen keuze te maken en vooraf eerst alles goed uit te zoeken. Een cv-ketel gaat gemiddeld zo’n vijftien jaar mee. Dat betekent echter niet dat je ook echt zo lang moet wachten met de aanschaf van een nieuwe ketel. In heel veel gevallen is het namelijk voordeliger om de cv-ketel al eerder te vervangen. Daar bespaar je namelijk flink wat geld mee. Wanneer de ketel tien jaar of ouder is, is het in de meeste gevallen veel voordeliger om deze al te laten vervangen. Kies daarbij het liefst voor een HR Ketel. De nieuwe modellen hiervan leveren je namelijk behoorlijk wat besparing op. Vooral de laatste jaren hebben de ontwikkelaars en de makers van deze ketels vol ingezet op het rendement. Dat is dan ook gigantisch vooruit gegaan. Iedere specialist zal je aanraden om te kiezen voor een HR combiketel en dat het liefst zo krachtig mogelijk. Een dergelijke ketel is namelijk in staat om je huis volledig warm te krijgen, zonder dat deze op volle toeren draait. Daardoor verbruik je minder energie waardoor je dus flink wat geld bespaart.

Kies voor een zonneboiler

Er is echter nog een belangrijke reden waarom veel specialisten je zullen adviseren om voor een HR combiketel te gaan. Deze hebben niet alleen een hoger rendement, maar zijn ook nog eens te combineren met een zonneboiler. Het is trouwens eenvoudig om ketels waarbij dit mogelijk is te herkennen. Deze beschikken namelijk over een zogeheten Gaskeur NZ-label. Een zonneboiler levert voor de gebruiker veel voordeel op en zorgt ervoor dat je flink wat energie bespaart. Het geeft je namelijk de mogelijkheid om gratis zonne-energie te gebruiken voor het opwarmen van het water. En dat doen we immers behoorlijk veel voor bijvoorbeeld de verwarming, maar ook voor de douche, en de afwas.

Zorg dat de warmte in huis blijft

Natuurlijk denken de meeste mensen bij het besparen van energie in eerste instantie aan het verbruik terugdringen of apparaten met een hoog rendement kopen. Dat is echter lang niet het enige wat je kunt doen. Iedere specialist zal ook direct aangeven dat het heel belangrijk is om ervoor te zorgen dat de warmte die je in de winter creëert zoveel mogelijk in de woning blijft. Dat doe je onder andere door ervoor te zorgen dat de woning goed geïsoleerd is. Laat dit dan ook zeker een keer goed nakijken, door een loodgieter uit Alkmaar. Het kost misschien wel wat om de woning, inclusief het dak, goed te laten isoleren. Op de lange termijn haal je deze investering er echter eenvoudig uit.